آنچه میخوانیم
راهنمای خرید انواع المنت حرارتی
راهنمای خرید انواع المنت حرارتی مقالهای است که شما پس از مطالعه 5 دقیقهای آن به شکل کامل با مهمترین محصولات ترموهیتر باران آشنا حواهید شد. ابتدا با مفهوم و تعریف ترموهیتر آشنا میشویم سپس در مورد کاربردها، انواع و … صحبت میکنیم. با ترموهیتر باران تا پایان این مقاله همراه باشید.
المنت و انواع المنت
المنت را به عنوان یک منبع گرمایی پرکاربرد و مقاوم در اکثر صنایع، ماشین آلات و تجهیزات خانگی می شناسند. پرکاربردترین آنها ازنظر شکل ظاهری به صورت میله ای هستند که سیم پیچی از جنس نیکروم با مقاومت بالا در برابر حرارت هستند و در داخل یک لوله فلزی که از پودر اکسید منیزیم پر شده است.
در انواع المنت حرارتی میله ای به جهت انجام عملیات نورد در زمان ساخت آنها حرارت به سرعت از سیم پیچ به سطح غلاف یا روکش انتقال مییابد.
کاربرد انواع المنت
بیشترین کاربرد ترموهیتر در صنایع دقیق و مهم صورت میگیرد که برای مثال میتوان به این موارد اشاره کرد:
صنایع بستهبندی، برفک زدایی، آبگرمکنها، یخچالها و صنایع حرارتی، مگنتهای آزمایشگاهی، صنایع الکترونیک و بسیاری از دیگر موارد.
از ویژگیهای المنت میله ای یا لوله ای امکان در تغییر شکل آنها به صورت مثلثی، گرد و یا پیچ در پیچ باتوجه به شکل محلی که ترموهیتر در آن قرار میگیرد، میتوان ذکر کرد.
نحوه کارکرد المنت
حرارت و گرمایی که بوسیله انواع المنت بوجود میآید، به وسیله نیروی برق که توسط سیم یا کابلهایی که به دو سر ترموهیتر وصل میگردند، صورت میگیرد. سیم نیکروم با مقاومتی که دارد، انرژی الکتریکی را در خود نگهداری کرده و درنتیجه باعث گرم شدن خود و محیط اطراف آن میگردد.
پودر اکسید منیزیم اطراف آن باعث انتقال حرارت حاصله به سطح عایق یا روکش شده و ماحصل آن سرخ شدن ترموهیتر است.
میزان حرارت در انواع المنت ها
مقدار حرارت و گرما رابطه معکوس با طول فنر داخل لوله دارد . هرمقدار طول فنر کمتر باشد حرارت بیشتری بوجود میآید. البته این عمل باعث کاهش عمر مفید آن نیز خواهد شد.
نوع و جنس روکش ترموهیتر نقش مهمی در کاربرد آنها دارد، برای مثال ترموهیتر با روکش استیل امکان قرارگرفتن در مایعاتی مانند آب، قیر، روغن، ازت و مواد مذاب را دارا هستند و درمقابل خوردگی نیز مقاومت قابل قبولی از خود نشان میدهند.
نکته مهم در راهنمای خرید انواع المنت حرارتی
در زمان انتخاب المنتهای U ( یو ) شکل و یا میله ای به دو نکته توجه داشته باشید.
- فضا و موقعیت و وضعیت محل قرارگرفتن ترموهیتر را دقیقاً بررسی کرده تا براساس حداقل و یا حداکثر فضا، طول و قطر سیم را انتخاب نمایید.
- دوم میزان دمای قابل انتظار از ترموهیتر را بررسی کنید به نحوی که هرچه دمای بالاتری مدنظرتان است، باید نسبت وات بر سانت آن نیز بیشتر باشد.
انواع المنت حرارتی
المنتها به دلیل شکل، ولتاژ و کاربرد در انواع متنوعی تولید میشوند. پرکاربردترین آنها عبارتند از: المنت میله ای، فین دار پره ای، المنت میله ای فلنج دار، فشنگی، سرامیکی، کمربندی، تسمه ای، شیشه ای و فنری.
خرید المنت
تا اینجا مطالبی کلی درخصوص ساختار element ارائه گردید؛ اما برای خرید المنت میتوانید با مشاوره با کارشناسان ترموهیتر باران اقدام به خرید مطمئن نمائید. در ادامه اطلاعات بیشتری درمورد ساختار و مشخصات فنی انواع المنتهای پرکاربرد آورده میشود.
المنت میله ای
از پرمصرفترین انواع ترموهیتر، المنت میله ای یا لوله ای است که در اندازههای موردنظر امکان سفارش برای ساخت دارند. این element با پوششهای مسی، تیتانیوم و استیل موجود هستند. پوشش خارجی آنها بسیار مقاوم و محکم است. در انواع فین دار، مهره دار، فلنج دار ارائه میشوند. بیشتر در تجهیزات خشک کن، لوازم خانگی، بسته بندی، صنایع شیشه و پلاستیک ساری، سردخانه ها و غیره بکار میروند.
المنت کمربندی یا تسمه ای
این ترموهیتر با عنوان ترموهیتر سرنازل هم شناخته میشوند، در اندازههای مختلف و انواع قابدار، سیم دار، پیچ دار و ساده با روکش های استیل و الکتروگالوانیزه و در واتهای مختلف تولید میشوند. موارد مصرف آنها بیشتر در صنایع تولید و تزریق پلاستیک، صنایع ذوبی و تزریق آلومینیوم است.
المنت فلنج دار
این element بیشتر در مواردی که نیاز به حرارت و گرمای بالا است، کاربرد دارند. برای استفاده از انواع ترموهیترهای فلنج دار باید نوع موادی که میبایست گرما داده شوند مشخص باشد. به این دلیل که گرمای تولید شده مستقیماً به محیط هدف انتقال مییابد. عموما برای جداسازی المانها و قسمتهای اتصال الکتریکی استفاده میگردند. در مدلهای ساده از جنس فولاد ضد زنگ و یا از استیل هستند. بیشترین کاربردشان در صنایع پالایشگاهی، پتروشیمی و برای ایجاد حرارت در داخل مخازن سیال است.
المنت فشنگی یا کارتریجی
عمدهترین استفاده از ترموهیتر فشنگی به دلیل قطر متغیر و قابلیت کنترل توسط ترموکوبل و امکان استفاده در فضاهای کم است. بیشترین موارد مصرف آنها در تجهیزات پزشکی، غذایی، آزمایشگاهی، پلاستیک و دستگاه های بسته بندی است.
المنت نواری، تخت یا صفحه ای
این element بیشتر برای گرمایش سطوح صاف بکار میرود. کنترل دمای آنها بوسیله دستگاه ترموستات است. از قیمت پایینی برخوردار هستند و برای استفاده در مناطق کوچک مناسب هستند.
المنت شیشه ای یا کوارتز
این نوع از ترموهیتر از گاز هالوژن پر میشوند و تا دمای 2600 درجه سانتیگراد امکان بالا رفتن دارند. بیشترین کاربردشان در صنایع گرمایش پلاستیک، آزمایشات و تحقیقات شیمیایی و ایجاد تغییر شکلهای گرمایی هستند.
المنت سرامیکی
این نوع ترموهیتر دارای عایقهای سرامیکی و اغلب به شکلهای حلقه ای تولید میشوند. در اندازهها و قدرتهای گوناگون هستند. بیشترین کاربرد این ترموهیتر در صنایع تولید پلاستیک، صنایع غذایی، تولید لوازم پلی اتیلن، تولید کاشی و سرامیک است.
المنت کویل هیتر یا فنری
ترموهیتر کویل هیتر با فنری در دمایی بالاتر از 800 درجه سانتیگراد کاربردهای مؤثری دارد. انعطاف پذیر بوده، در توان های 250 تا 2000 وات امکان ساخت دارند. در دو نوع ترموکوپل دار و بدون ترموکوپل هستند. کاربرد این نوع ترموهیتر در صنایع غذایی، پلاستیکی، دستگاه های برش، پرس چاپ و ایجاد گرما در محیط خلاء است.
المنت سیلیکون رابر
ترموهیتر سیلیکون رابر از کامپوزتهای تقویتشده ساخته میشود. ازجهت قطر، نازک و قابل انعطاف هستند. دربرابر رطوبت، موادشیمیائی، لرزش و شوک مقاوت بسیاری دارند. امکان تولید در رنج دمایی مختلف را دارند.
المنت ضد اسید
ترموهیتر ضد اسید غلافهایی مخصوص و مقاوم در برابر خوردگی ناشی از مواد اسیدی دارند. نوع جنس این ترموهیتر بستگی به نوع مواد اسیدی دارد. از ترموهیتر ضد اسید اغلب برای گرم کردن وان های آبکاری استفاده میشود.
سخن پایانی
در این مقاله با عنوان راهنمای خرید انواع المنت حرارتی تلاش کردیم اطلاعات کاملی در مورد انواع المنت ارائه دهیم. جزئیات بیشتری از انواع المنت در منوی اصلی سایت موجود است. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ترموهیتر باران تماس بگیرید. همچنین میتوانید سوالات خود را زیر همین مقاله کامنت کنید. ترموهیتر باران همواره در تلاش است محصولات خود را با کیفیت بالا و قیمت مناسب در اختیار شما قرار دهد. برای رسیدن به این امر مهم شنونده نظرات و انتقادات شما عزیزان هستیم.